Blog

Kisah benar perjalanan bisnest internet Irfan Khairi.

Sep 26, 2019 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam hormat. Selepas membuai anak dibuaian saya ambil kesempatan untuk membaca kembali ebook yang mencerita kisah perjalanan perniagaan internet yang diceritakan Irfan Khairi iaitu ebook 9dari10. Selepas membaca ebook ini, kesimpulannya ebook ini menceritakan kisah benar perjalanan jatuh bangun pahit maung perniagaan internet yang jalankan oleh Tuan Irfan Khairi. Kisah beliau bermula […more]

Apa itu SSL?

Sep 24, 2019 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera. Pernah kita sebagai pemilik website melihat website kita termasuk dalam kategori UNSECURE oleh Google? Jika YA, pasti kita sebagai pemilik website akan rasa tidak sedap hati. Jadi aku cubalah cari jalan untuk mengatasi permasahan ini. Apabila website kita sudah mempunyai SSL, website kita akan dianggap selamat oleh Google, dan ada […more]

MANUSIA TIADA MASALAH KEWANGAN

Sep 23, 2019 | | Say something

MANUSIA TIADA MASALAH KEWANGAN Saya seringkali menyebut bahawa orang atau manusia tiada masalah kewangan, yang ada cuma masalah dalaman. Jika dipetik kata-kata Dr Muhaya pula di sebut “Hanya manusia bermasalah yang ada masalah”. Nukilan ini bukan bertujuan untuk menghina, merendahkan atau mengejek sesiapa, ianya hanya sekadar satu ingatan buat diri kita bersama supaya ianya menjadi […more]

MASALAH HUTANG KAD KREDIT

Sep 23, 2019 | | Say something

Tuan Zaidi Ismail merupakan seorang jurutera forensik kewangan yang pernah mempunyai hutang dari 18 kad kredit, dan beliau faham cabaran dan masalah yang ramai hadapi dengan hutang kad kredit. Ketika beliau sedang berusaha menyelesaikan masalah hutang kad kredit beliau satu ketika dahulu, beliau berjaya menemui 8 kaedah dan teknik untuk menyelesaikan masalah hutang kad kredit, […more]

BUKU FORENSIK KEWANGAN

Sep 22, 2019 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Kali ini aku nak beri ulasan sedikit tentang satu buku kewangan yang aku beli, niat itu dah lama Cuma sikap suka bertangguh tu yang buat aku tak buat lagi ulasan berkenaan buku ini. Buku ini aku beli dari Tuan Zaidi, tajuknya Forensik Kewangan. Tuan Zaidi ni sebenarnya aku dah follow […more]

Tip untuk orang yang baru nak buat Affiliate.

Sep 21, 2019 | | Say something

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan salam sejahtera. Apa khabar rakan-rakan yang membaca blog saya ini? Semoga rakan-rakan semua sentiasa dalam rahmat dan pengampunan dari Allah SWT. Insya Allah. Sekarang, perniagaan menerusi affiliate tidak lagi menjadi satu perniagaan yang rahsia lagi . Perniagaan affiliate sudah terkenal dan menjadi satu trend terbaru untuk menjana pendapatan tambahan. Malah, perniagaan […more]

Ebook terbaru dari Irfan Khairi, pencetus gelombang perniagaan internet di Malaysia.

Sep 19, 2019 | | Say something

Mutakhir ini kita mengalami situasi gelombang di mana orang Islam akan mengutamakan pembelian dari peniaga Islam iaitu #BMF a.k.a Buy Muslim First. Memang niat aku nak orang Islam ini kembali semula menguasai bidang ekonomi sambil berharap ekonomi yang bersandarkan kepada sistem riba ini hancur terus di muka bumi. Aku mula tahu tentang bisnes online ini […more]

Renew blog dengan Jomhosting

Sep 19, 2019 | | Say something

Assalamualaikum warohmatulahi wabarokatuh dan salam hormat. Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Allah Subhanahu wata’ala kerana dengan limpah kurnia-Nya kita masih dapat menyedut udara untuk bernafas dan masih boleh melakukan aktiviti seharian bagi menambahkan pahala kita untuk ke akhirat kelak. Insya Allah. Blog aku ini rupa-rupanya sudah hampir 4 bulan suspended sebab terlupa nak renew yuran […more]

OCOC

Jun 1, 2018 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Sebelum bulan Ramadhan pada tahun 2018 bersamaan 1439 Hijrah, kami ada mengikuti kursus online iaitu kursus OCOC atau yang panjangnya Otak Cantik Otak Cerdik. Banyak juga ilmu yang aku perolehi dari kursus ini. Semua berkaitan dengan otak. Sebab tanpa otak manusia ini tiada apa-apanya, kosong. Kalau ada otak tetapi tiada […more]

Teringat tentang ebook Yakjuj Makjuj

May 25, 2018 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Allah SWT kerana kita masih lagi diberi kesempatan untuk menghirup udara segar ciptaan Allah SWT. Semoga dengan kesempatan yang Allah SWT berikan ini dapatlah kita sentiasa menambah amal ganjaran pahala. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW dan kepada ahli keluarga Baginda, […more]