Bisnes Internet

Ebook terbaru dari Irfan Khairi, pencetus gelombang perniagaan internet di Malaysia.

Sep 19, 2019 | | Say something

Mutakhir ini kita mengalami situasi gelombang di mana orang Islam akan mengutamakan pembelian dari peniaga Islam iaitu #BMF a.k.a Buy Muslim First. Memang niat aku nak orang Islam ini kembali semula menguasai bidang ekonomi sambil berharap ekonomi yang bersandarkan kepada sistem riba ini hancur terus di muka bumi. Aku mula tahu tentang bisnes online ini […more]

Mudahkan kita beli dan borong dari China melalui telefon pintar.

Dec 24, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah kali datang pula idea nak menulis. Kali ini aku nak cerita tentang satu ebook yang baru sahaja aku beli secara online. Mula-mula nampak juga ebook ini asyik keluar masa melayari facebook. Dan buat tak tahu sahaja, tapi maklumlah sifat keingintahuan tu tinggu jadi akhirnya aku memutuskan untuk belilah ebook […more]

Cara Nak Berniaga di Ebay Secara Dropship hanya dari Aliexpress: Part 16

Jul 7, 2017 | | Say something

Dropship dari Aliexpress¬†adalah teknik yang dah ramai ebay seller yang baru atau lama gunakan untuk buat jualan di ebay Artikel kali ini saya nak kongsikan kepada anda cara mudah berniaga di ebay secara dropship dengan menggunakan aliexpress sebagai sumber supplier Walaupun ianya dikatakan mudah, tetapi masih ramai lagi tak nampak peluang ini, so saya terpanggil […more]

Idea Bisnes Dengan Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan!

Mar 18, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan Salam Hormat. Kali ini aku hendak dengan kawan-kawan satu idea bisnes dengan jual aiskrim. Apabila anda tengok pada tajuk iaitu dengan jual ais krim secara part time boleh dapat RM2000 sebulan pasti anda macam tidak percaya kan? Memang boleh dapat RM2000 sebulan tetapi mesti dengan syaratnya iaitu anda mesti berani menjual, berani […more]

Berdagangan dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah a.k.a FCPO

Mar 15, 2017 | | Say something

S: Boleh jelaskan sekali lagi secara ringkas apa itu FCPO? J: FCPO bermaksud Futures Crude Palm Oil dan ialah dalah satu jenis pelaburan yang berasaskan komoditi crude palm oil (kelapa sawit). S: Adakah FCPO ini sesuai untuk newbie? J: Tiada jenis pelaburan yang sesuai untuk newbie yang tidak mempunyai ilmu dan panduan untuk melabur. Malalui […more]

Cara mendaftarkan perniagaan secara online dengan SSM.

Mar 9, 2017 | | Say something

  Alhamdulillah, semalam aku telah berjaya mengaktifkan akan SSM online aku sendiri. Tetapi aku masih belum lagi membuat apa-apa pendaftaran perniagaan kerana aku tidak tahu hendak pilih nama yang sesuai untuk perniagaan aku ini. Perniagaan yang hendak aku daftarkan ialah perniagaan internet iaitu aku ada menjual beberapa produk digital seperti ebook dan panduan video.   […more]

Jadi trader dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah.

Mar 4, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam hormat. Kali ini saya hendak cerita tentang satu panduan Trader Elit dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah. Orang biasa sebut FCPO. Untuk melabur dalam FCPO ini kita tidak perlu risau kena tipu atau program scam. Kerana FCPO ini didagangkan di Bursa Malaysia dan diberi status “syariah compliant” atau syariah oleh Suruhanjaya […more]

Panduan berniaga di eBay

Mar 3, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan limpah kurniaNya kita masih mampu berjalan melihat mendengar makan minum di atas muka ini. Dengan kesempatan dan peluang yang ada kita rebut sebaik-baiknya untuk mengumpul bekalan di akhirat kelak iaitu dengan melaksanakan segala perintah Allah SWT dan berbuat kebaikan. Selawat dan salam […more]

Panduan Trader Elit FCPO

Feb 14, 2017 | | Say something

5-Angka Sebulan, 2 Jam Sehari? Adakah anda ingin buat 5-angka sebulan dengan hanya 2 jam sehari? Terkejut? Skeptikal? Sara pun rasa begitu pada mulanya, tetapi.. Selepas saya buat kajian mengenai pakar pelaburan ini, dan selepas saya lihat bukti student dia sendiri yang jana 5-angka sebulan, saya mula percaya! Pelaburan ini, iaitu FCPO, adalah jenis pelaburan […more]

Antara Ilmu yang bermanfaat untuk orang yang menjalankan perniagaan

Jan 19, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera…. Hari ini aku jumpa satu website yang sesuai untuk orang yaang berniaga iaitu bagaimana nak cari customer dengan mengguna iklan dengan facebook ini. Cuba baca skrip ini, ok. LIKE MARKETING ITU TIPU DAN RUGI? BACA 12 TIP PEREMPUAN INI YANG JANA SALES 4 ANGKA DALAM MASA 10 HARI TANPA LIKE […more]