Blog

Bagaimana Lelaki Ini Buat Jualan 6 Angka Dengan Produk Affiliate Dalam Masa 2 Bulan!

Oct 16, 2019 | | Say something

Dalam artikel ini, saya terpanggil untuk kongsikan satu kisah seorang lelaki ini.. Kisah ini mungkin boleh jadi iktibar dan memberikan motivasi dan jalan keluar pada anda. Harap anda boleh baca hingga habis ya. Kisah ini adalah pengalaman sebenar bagaimana lelaki ini buat jualan RM121,175.00 dalam masa 2 bulan dengan online sahaja! *Cerita ini adalah dimana bagaimana bermulanya […more]

Wanita Ini Hasilkan RM10,929.00 Dengan Kaedah Percuma Di Facebook!

Oct 16, 2019 | | Say something

Ok, anda mesti fikir yang Bisnes Affiliate ini untuk yang pakar IT sahaja. Sebenarnya jika dibuat dengan kaedah yang betul, tidak kiralah apa pun status anda, anda boleh menghasilkan jualan dengan Bisnes Affiliate ini. Tidak kira walaupun anda berumur 50 tahun atau Suri rumah yang buta IT tetap boleh menghasilkan pendapatan lumayan. Sebagai contoh Puan Salena […more]

Begini Caranya Buat Aiskrim Malaysia Jadi Lembut Dan Enak. Patutlah Viral Sehingga 15K Share!

Sep 30, 2019 | | Say something

Begini Caranya Buat Aiskrim Malaysia Jadi Lembut Dan Enak. Patutlah Viral Sehingga 15K Share! Ingat tak masa kecil dulu, balik aje dari sekolah, akan singgah membeli aiskrim Malaysia. Memang banyak perisa. Paling best harganya murah aje serendah 10 sen pun ada. Tetapi dengan peredaran masa, aiskrim Malaysia semakin dilupakan setelah kewujudkan pelbagai jenama aiskrim yang […more]

Resipi Aiskrim Sihat Buat Anak Tak Tolak Sebab Rasa Macam Kat Kedai!

Sep 28, 2019 | | Say something

Resipi Aiskrim Sihat Buat Anak Tak Tolak Sebab Rasa Macam Kat Kedai! Kanak-kanak mana yang tak sukakan aiskrim? Sebut sahaja aiskrim, anak sanggup buat apa sahaja yang disuruh mak ayah. Begitunya hebatnya makanan yang satu ini. Disebabkan anak ikhlas membantu mak ayah, terpaksalah dengan rela hati belikan aiskrim walaupun hakikatnya punya kandungan gula yang tinggi. […more]

Mencari rezeki di Ebay.

Sep 27, 2019 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam hormat. Ketika saya sedang menulis post ini,saya berada di klinik kesihatan Simpang 5 Sungai Besar. Hari ini kena ambil darah sebab sebelum check tekanan darah ada tinggi sikit, mungkin sebab banyak kolestrol atau banyak kerja dan banyak berfikir dan banyak makan tapi kurang melakukan aktiviti riadah untuk membakar kalori dan memantapkan […more]

Kisah benar perjalanan bisnest internet Irfan Khairi.

Sep 26, 2019 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam hormat. Selepas membuai anak dibuaian saya ambil kesempatan untuk membaca kembali ebook yang mencerita kisah perjalanan perniagaan internet yang diceritakan Irfan Khairi iaitu ebook 9dari10. Selepas membaca ebook ini, kesimpulannya ebook ini menceritakan kisah benar perjalanan jatuh bangun pahit maung perniagaan internet yang jalankan oleh Tuan Irfan Khairi. Kisah beliau bermula […more]

Apa itu SSL?

Sep 24, 2019 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera. Pernah kita sebagai pemilik website melihat website kita termasuk dalam kategori UNSECURE oleh Google? Jika YA, pasti kita sebagai pemilik website akan rasa tidak sedap hati. Jadi aku cubalah cari jalan untuk mengatasi permasahan ini. Apabila website kita sudah mempunyai SSL, website kita akan dianggap selamat oleh Google, dan ada […more]

MANUSIA TIADA MASALAH KEWANGAN

Sep 23, 2019 | | Say something

MANUSIA TIADA MASALAH KEWANGAN Saya seringkali menyebut bahawa orang atau manusia tiada masalah kewangan, yang ada cuma masalah dalaman. Jika dipetik kata-kata Dr Muhaya pula di sebut “Hanya manusia bermasalah yang ada masalah”. Nukilan ini bukan bertujuan untuk menghina, merendahkan atau mengejek sesiapa, ianya hanya sekadar satu ingatan buat diri kita bersama supaya ianya menjadi […more]

MASALAH HUTANG KAD KREDIT

Sep 23, 2019 | | Say something

Tuan Zaidi Ismail merupakan seorang jurutera forensik kewangan yang pernah mempunyai hutang dari 18 kad kredit, dan beliau faham cabaran dan masalah yang ramai hadapi dengan hutang kad kredit. Ketika beliau sedang berusaha menyelesaikan masalah hutang kad kredit beliau satu ketika dahulu, beliau berjaya menemui 8 kaedah dan teknik untuk menyelesaikan masalah hutang kad kredit, […more]

BUKU FORENSIK KEWANGAN

Sep 22, 2019 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Kali ini aku nak beri ulasan sedikit tentang satu buku kewangan yang aku beli, niat itu dah lama Cuma sikap suka bertangguh tu yang buat aku tak buat lagi ulasan berkenaan buku ini. Buku ini aku beli dari Tuan Zaidi, tajuknya Forensik Kewangan. Tuan Zaidi ni sebenarnya aku dah follow […more]