Tagged: pelaburan

Laman sesawang yang sarat dengan ilmu hartanah,kewangan dan perniagaan.

Dec 11, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan Salam sejahtera. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan rahmatNya kita masih mampu melaksanakan segala perintah dan menghindari laranganNya. Kita masih waras, masih bernafas, masih mampu berfikir mana satu yang baik dan mana satu yang tidak baik. Rasanya sudah lama betul saya tidak menulis dalam blog saya ini, sekarang ini apabila […more]

Pelaburan emas….apa tu?

Aug 14, 2017 | | Say something

Assalamualaikum dan Salam hormat… Apa khabar anda semua? Harap anda semua sihat le  hendaknya. Sihat mental dan sihat fizikal dan sihat duitnya. Tahun 2010 adalah tahun yang mula-mula sekali aku dengar tentang emas. Masa itu secara tak langsung aku terjumpa website Tuan Khairul Nahar ni. Bila dah tengok websitenya maka aku pun belilah ebook tentang […more]

Berdagangan dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah a.k.a FCPO

Mar 15, 2017 | | Say something

S: Boleh jelaskan sekali lagi secara ringkas apa itu FCPO? J: FCPO bermaksud Futures Crude Palm Oil dan ialah dalah satu jenis pelaburan yang berasaskan komoditi crude palm oil (kelapa sawit). S: Adakah FCPO ini sesuai untuk newbie? J: Tiada jenis pelaburan yang sesuai untuk newbie yang tidak mempunyai ilmu dan panduan untuk melabur. Malalui […more]

Derivatif Komoditi.

Jan 28, 2017 | | Say something

    Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera. Alhamdulillah. Hari ini hari Sabtu, di mana para guru dan murid sekolah sudah bercuti dari hari Khamis lagi sampai ke hari Selasa minggu depan. Cuti sempena sambutan Tahun Baru Cina. Aku duduk sendiri sahaja di rumah, manakala isteri dan anak-anak aku balik ke kampung. Aku tidak balik kerana […more]

Panduan Trader Elit: Teknik Jana 5 Angka Sebulan dengan FCPO

Jan 25, 2017 | | Say something

Siapa Nak Jana Pendapatan 5 Angka Sebulan Tanpa Berniaga? BUKTI: Student Saya Untung RM33,325 Dalam Masa 30 Hari Sahaja Menggunakan Sistem “Underground”! (Ini Bukan MLM, Bukan FOREX, Bukan Saham, Bukan Pemasaran Internet, Bukan Iklan FB Ads, Bukan Insuran & Bukan SCAM!) Ramai lagi student kami yang berjaya menjana keuntungan 5-angka setiap bulan dari tips rahsia […more]