Blog

Lebih sihat dengan produk Cuckoo

May 23, 2017 | | Say something

JENAMA Cuckoo mungkin kedengaran asing dalam kalangan rakyat Malaysia. Bagaimanapun, Cuckoo merupakan satu jenama produk barangan rumah yang cukup terkenal di Korea Selatan. Antara produk popular keluaran syarikat Cuckoo Electronics Co. Ltd. itu ialah periuk nasi yang menguasai 74 peratus pasaran di sana. Penulis bersama 30 wakil media Malaysia dibawa terbang ke Korea Selatan oleh […more]

Penapis Air dan Kesannya Kepada Kesihatan Mulut – Dr. Anis Ezrina

May 23, 2017 | | Say something

Penapis Air dan Kesannya Kepada Kesihatan Mulut – Dr. Anis Ezrina by Dr. Khoo Yoong Khean • April 8, 2015 • 0 Comments Source: extension.usu.edu Masyarakat kini semakin sedar tentang kepentingan menjaga kesihatan dan sangat prihatin terhadap kualiti bekalan air yang sampai ke rumah-rumah mereka. Justeru itu, majoriti rumah di Malaysia memiliki penapis air yang terdiri daripada pelbagai jenama […more]

Penapis air jadi keperluan.

May 23, 2017 | | Say something

CONNIE S MONICAL 2 SEPTEMBER 2015 AKHIR-akhir ini, jualan penapis air semakin berkembang khususnya di laman sosial Facebook, dengan pelbagai jenama, jenis berserta promosi yang ditawarkan. Permintaan menggalakkan dalam kalangan pengguna menjadi faktor perniagaan ini semakin aktif. Bukan itu sahaja, ditambah kesedaran mendapatkan air bersih untuk keluarga, menjadikan pengguna membuat pilihan mementingkan penapis air untuk […more]

RAMADHAN DAH NAK SAMPAI.

May 23, 2017 | | Say something

RAMADHAN DAH NAK SAMPAI. Setiap kali bulan puasa mesti ada masalah ni ⤵ ⏰Bangun sahur nak kena masak air, tapi kalau dah terlewat bangun macam mana? ⏰Buka puasa semua nak air sejuk ⏰Nak balik kampung jauh, nak kena standby air dalam kereta (anak² ramai) ⏰Bila raya, nak hidang air pada ramai tetamu Jangan risau, PENAPIS […more]

Kenapa pilih penapis air Cuckoo?

May 22, 2017 | | Say something
Tim Along Cuckoo Tawau

Saya dan isteri kedua-duanya bertugas sebagai seorang guru. Kami berdua mengajar pada sesi pagi. Kami mesti tiba di sekolah sebelum jam 6.45 pagi. Di area kami pagi-pagi jalanraya sudah sesak kerana ramai ibu bapa keluar menghantar anak masing-masing ke sekolah. Jadi sebelum jam 6 pagi kami mesti sudah bergerak. Jam 4.30 pagi kami perlu bangun, […more]

Cuckoo berkembang di seluruh dunia

May 20, 2017 | | Say something
Tim Along Trusted Seller

CUCKOO jenama barangan rumah terunggul di Korea Selatan dengan pengkhususan terhadap penapis air, penapis udara serta periuk multi-fungsi tekanan tinggi. Kewujudan jenama itu bagi memenuhi standard dan keinginan pengguna yang ingin meningkatkan taraf kehidupan dalam penggunaan barangan rumah, sekali gus meningkatkan standard jutaan keluarga seluruh dunia. Di Korea Selatan, setiap unit periuk multi-fungsi tekanan tinggi […more]

Pencapaian Cuckoo Jenama Dari Korea Selatan

May 20, 2017 | | Say something
Tim Along Cuckoo Tawau

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera.   Kali ini saya hendak bercerita tentang pencapaian Cuckoo setakat ini berdasarkan maklumat yang saya dapat sebagai Natural Executive dengan kod NE 34014.   Penapis air Cuckoo dijual setiap minit. Cuckoo mempunyai ramai ejen jualan yang sangat berdedikasi membuat jualan Cuckoo.   Periuk nasi Cuckoo dijual setiap 10 saat.   […more]

Projek RM 10,000 Sebulan

May 19, 2017 | | Say something
Tim Along Trusted Seller

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan limpah kurniaNya dapatlah kita menjalani kehidupan di atas muka bumi ini dengan baik.   Selawat untuk Nabi Muhammad SAW, ahli keluarga baginda serta para sahabat baginda, seluruh umat Islam.   Insya Allah semasa aku menulis blog ini dalam 8 hari lagi kita […more]

Cerita hujung minggu

May 14, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Pernah sekali ada kawan bertanya kepada saya,   “Azril, kamu sudah bekerja sebagai guru,gred pun sudah masuk DG44,tetapi kenapa kamu masih lagi buat jual-jual ni, kamu banyak hutang ke?”.   Terkedu jugalah aku hendak menjawab pertanyaan ini, macam hendak marah pun ada juga,mungkin ada sedikit terasa di lubuk hati yang […more]

Panduan Bisnes Air Balang

Mar 18, 2017 | | Say something

Assalamualaikum dan salam hormat. Kepada rakan-rakan yang ini tahu bagaimana menjalankan bisnes air balang, rakan boleh masukkan nama dan emel di ruang bawah ini. Terima kasih daun keladi.   Full name E-mail address