Umum

OCOC

Jun 1, 2018 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Sebelum bulan Ramadhan pada tahun 2018 bersamaan 1439 Hijrah, kami ada mengikuti kursus online iaitu kursus OCOC atau yang panjangnya Otak Cantik Otak Cerdik. Banyak juga ilmu yang aku perolehi dari kursus ini. Semua berkaitan dengan otak. Sebab tanpa otak manusia ini tiada apa-apanya, kosong. Kalau ada otak tetapi tiada […more]

Teringat tentang ebook Yakjuj Makjuj

May 25, 2018 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Allah SWT kerana kita masih lagi diberi kesempatan untuk menghirup udara segar ciptaan Allah SWT. Semoga dengan kesempatan yang Allah SWT berikan ini dapatlah kita sentiasa menambah amal ganjaran pahala. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW dan kepada ahli keluarga Baginda, […more]

Strategi Dajjal…serangan pemikiran terhadap orang Islam.

May 17, 2018 | | Say something

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh. Alhamdulillah selepas Maghrib tadi maka masuklah tarikh 1 Ramadhan 1439 Hijrah bersamaan 16 Mei 2018. Solat Maghrib, Isyak dan Solat Sunat Terawih  di masjid. Balik dari masjid, aku sambung membaca buku yang dipinjam dari pusat sumber tempat sekolah aku mengajar. Ada 2 buku tentang dajjal yang aku pinjam. Buku pertama yang sedang […more]

Pasca PRU 14

May 13, 2018 | | Say something

Alhamdulillah, bersyukur kita kepada Allah SWT serta selawat dan salam kepada Nabi Muhammad SAW, ahli keluarganya , para sahabat Baginda serta seluruh Muslimin dan Muslimat. Pada 9 Mei 2018 yang lepas kita semua rakyat Malaysia telah melaksanakan pilihanraya umum kali ke 14. Yang mana kita menyaksikan merubahnya tampuk pemerintahan kepada Pakatan Harapan yang diketuai oleh […more]

Mudahkan kita beli dan borong dari China melalui telefon pintar.

Dec 24, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah kali datang pula idea nak menulis. Kali ini aku nak cerita tentang satu ebook yang baru sahaja aku beli secara online. Mula-mula nampak juga ebook ini asyik keluar masa melayari facebook. Dan buat tak tahu sahaja, tapi maklumlah sifat keingintahuan tu tinggu jadi akhirnya aku memutuskan untuk belilah ebook […more]

Panduan Bisnes Air Balang

Mar 18, 2017 | | Say something

Assalamualaikum dan salam hormat. Kepada rakan-rakan yang ini tahu bagaimana menjalankan bisnes air balang, rakan boleh masukkan nama dan emel di ruang bawah ini. Terima kasih daun keladi.   Full name E-mail address    

Idea Bisnes Dengan Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan!

Mar 18, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan Salam Hormat. Kali ini aku hendak dengan kawan-kawan satu idea bisnes dengan jual aiskrim. Apabila anda tengok pada tajuk iaitu dengan jual ais krim secara part time boleh dapat RM2000 sebulan pasti anda macam tidak percaya kan? Memang boleh dapat RM2000 sebulan tetapi mesti dengan syaratnya iaitu anda mesti berani menjual, berani […more]

Berdagangan dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah a.k.a FCPO

Mar 15, 2017 | | Say something

S: Boleh jelaskan sekali lagi secara ringkas apa itu FCPO? J: FCPO bermaksud Futures Crude Palm Oil dan ialah dalah satu jenis pelaburan yang berasaskan komoditi crude palm oil (kelapa sawit). S: Adakah FCPO ini sesuai untuk newbie? J: Tiada jenis pelaburan yang sesuai untuk newbie yang tidak mempunyai ilmu dan panduan untuk melabur. Malalui […more]

Jadi trader dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah.

Mar 4, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam hormat. Kali ini saya hendak cerita tentang satu panduan Trader Elit dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah. Orang biasa sebut FCPO. Untuk melabur dalam FCPO ini kita tidak perlu risau kena tipu atau program scam. Kerana FCPO ini didagangkan di Bursa Malaysia dan diberi status “syariah compliant” atau syariah oleh Suruhanjaya […more]

Panduan berniaga di eBay

Mar 3, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan limpah kurniaNya kita masih mampu berjalan melihat mendengar makan minum di atas muka ini. Dengan kesempatan dan peluang yang ada kita rebut sebaik-baiknya untuk mengumpul bekalan di akhirat kelak iaitu dengan melaksanakan segala perintah Allah SWT dan berbuat kebaikan. Selawat dan salam […more]