Catatan Umum

Laman sesawang yang sarat dengan ilmu hartanah,kewangan dan perniagaan.

Dec 11, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan Salam sejahtera. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan rahmatNya kita masih mampu melaksanakan segala perintah dan menghindari laranganNya. Kita masih waras, masih bernafas, masih mampu berfikir mana satu yang baik dan mana satu yang tidak baik. Rasanya sudah lama betul saya tidak menulis dalam blog saya ini, sekarang ini apabila […more]

Kenapa pilih penapis air Cuckoo?

May 22, 2017 | | Say something
Tim Along Cuckoo Tawau

Saya dan isteri kedua-duanya bertugas sebagai seorang guru. Kami berdua mengajar pada sesi pagi. Kami mesti tiba di sekolah sebelum jam 6.45 pagi. Di area kami pagi-pagi jalanraya sudah sesak kerana ramai ibu bapa keluar menghantar anak masing-masing ke sekolah. Jadi sebelum jam 6 pagi kami mesti sudah bergerak. Jam 4.30 pagi kami perlu bangun, […more]

Cuckoo berkembang di seluruh dunia

May 20, 2017 | | Say something
Tim Along Trusted Seller

CUCKOO jenama barangan rumah terunggul di Korea Selatan dengan pengkhususan terhadap penapis air, penapis udara serta periuk multi-fungsi tekanan tinggi. Kewujudan jenama itu bagi memenuhi standard dan keinginan pengguna yang ingin meningkatkan taraf kehidupan dalam penggunaan barangan rumah, sekali gus meningkatkan standard jutaan keluarga seluruh dunia. Di Korea Selatan, setiap unit periuk multi-fungsi tekanan tinggi […more]

Pencapaian Cuckoo Jenama Dari Korea Selatan

May 20, 2017 | | Say something
Tim Along Cuckoo Tawau

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera.   Kali ini saya hendak bercerita tentang pencapaian Cuckoo setakat ini berdasarkan maklumat yang saya dapat sebagai Natural Executive dengan kod NE 34014.   Penapis air Cuckoo dijual setiap minit. Cuckoo mempunyai ramai ejen jualan yang sangat berdedikasi membuat jualan Cuckoo.   Periuk nasi Cuckoo dijual setiap 10 saat.   […more]

Projek RM 10,000 Sebulan

May 19, 2017 | | Say something
Tim Along Trusted Seller

Assalamualaikum WBT dan salam sejahtera. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan limpah kurniaNya dapatlah kita menjalani kehidupan di atas muka bumi ini dengan baik.   Selawat untuk Nabi Muhammad SAW, ahli keluarga baginda serta para sahabat baginda, seluruh umat Islam.   Insya Allah semasa aku menulis blog ini dalam 8 hari lagi kita […more]

Cerita hujung minggu

May 14, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Pernah sekali ada kawan bertanya kepada saya,   “Azril, kamu sudah bekerja sebagai guru,gred pun sudah masuk DG44,tetapi kenapa kamu masih lagi buat jual-jual ni, kamu banyak hutang ke?”.   Terkedu jugalah aku hendak menjawab pertanyaan ini, macam hendak marah pun ada juga,mungkin ada sedikit terasa di lubuk hati yang […more]

Idea Bisnes Dengan Jual Aiskrim Part-time Pun Boleh Dapat RM2,000 Sebulan!

Mar 18, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan Salam Hormat. Kali ini aku hendak dengan kawan-kawan satu idea bisnes dengan jual aiskrim. Apabila anda tengok pada tajuk iaitu dengan jual ais krim secara part time boleh dapat RM2000 sebulan pasti anda macam tidak percaya kan? Memang boleh dapat RM2000 sebulan tetapi mesti dengan syaratnya iaitu anda mesti berani menjual, berani […more]

Berdagangan dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah a.k.a FCPO

Mar 15, 2017 | | Say something

S: Boleh jelaskan sekali lagi secara ringkas apa itu FCPO? J: FCPO bermaksud Futures Crude Palm Oil dan ialah dalah satu jenis pelaburan yang berasaskan komoditi crude palm oil (kelapa sawit). S: Adakah FCPO ini sesuai untuk newbie? J: Tiada jenis pelaburan yang sesuai untuk newbie yang tidak mempunyai ilmu dan panduan untuk melabur. Malalui […more]

Cara mendaftarkan perniagaan secara online dengan SSM.

Mar 9, 2017 | | Say something

  Alhamdulillah, semalam aku telah berjaya mengaktifkan akan SSM online aku sendiri. Tetapi aku masih belum lagi membuat apa-apa pendaftaran perniagaan kerana aku tidak tahu hendak pilih nama yang sesuai untuk perniagaan aku ini. Perniagaan yang hendak aku daftarkan ialah perniagaan internet iaitu aku ada menjual beberapa produk digital seperti ebook dan panduan video.   […more]

Jadi trader dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah.

Mar 4, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam hormat. Kali ini saya hendak cerita tentang satu panduan Trader Elit dalam Niaga Hadapan Minyak Sawit Mentah. Orang biasa sebut FCPO. Untuk melabur dalam FCPO ini kita tidak perlu risau kena tipu atau program scam. Kerana FCPO ini didagangkan di Bursa Malaysia dan diberi status “syariah compliant” atau syariah oleh Suruhanjaya […more]