Suatu Ketika…

Mar 8, 2010 | | Say something

Terkenang suatu ketika, waktu tu aku masih bersekolah lagi. Time tu aku rapat dengan pakcik drebar bas sekolah aku. Pakcik ni bekas askar, banyak pengalaman dia, aku suka lepak2 dengar pengalaman dia dalam askar. Dia pernah kill kommunis dan kawannya pun kena kill dengan komunis, aku dah lost contact dengan pakcik ni. Punya le gempak pengalaman dia dalam askar, sampai aku pun berangan2 nak jadi askar. Pakcik ni kalau orang lain tengok macam orang biasa je, tapi bagi aku pakcik penuh dengan pengalaman, ilmu luar dan dalam pun ada. Biasa le, askar dulu2 selalunya ada ilmu untuk pertahankan diri selain ilmu senapang2 ni.

Tapi yang penting, pakcik ni ada bagi beberapa nasihat kat aku iaitu: HATI-HATI DENGAN 3 PERKARA, KERANA DENGAN 3 PERKARA INILAH KITA (BIASANYA LELAKI) AKAN DIUJI: PANGKAT, HARTA & WANITA.

Posted in: Catatan Umum, Umum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *