Ibarat Lilin Yang Membakar Diri

Mar 4, 2010 | | 2 comments

Assalamualaikum…semoga Allah sentiasa merahmati kita semua. InsyaAllah.

“Ibarat Lilin Yang Membakar Diri”….membakar dirinya untuk menerangi kegelapan…tu zaman dulu. Zaman sekarang ni mesti berbunyi “Ibarat mentol membakar filamennya untuk menerangi ketika kegelapan atau black out….atau Ibarat bateri yang menghabiskan riwayatnya untuk menghidupkan mentol lampu suluh…

Siang tadi telah dilaksanakan MTQ Peringkat Zon Utara berlokasi di SK Bongkud, Ranau, Sabah The Wind Of Change J ….. SK Lohan jadi juara keseluruhan Zon Utara… Tahniah…jangan lupa ucap syukur pada Allah.

Apapun semuanya kita patut bersyukur kepada Allah SWT kerana dengan limpah rezekiNYA telah melahir beberapa orang guru yang sanggup menguruskan aktiviti murid-murid supaya mendapat pengalaman dan pendedahan dalam aktiviti ko kurikulum, moga dengan pendedahan murid ada pengalaman yang berguna di masa mendatang…Alhamdulillah.

Ermmm…dalam kepala aku sekarang ini tengah bergelombang sikit-sikit, aku risau……risau tidak dapat menjalankan tanggungjawab melatih murid2 main kompang….pak..pak..pung…..kelopak….kelopak….jantung….jantung…. J

Rileks…….nak belajar kena serius…tak boleh main-main…nanti kena marah…bila cikgu marah kamu juga yang susah…kenapa cikgu marah? Mestilah marah, sebab kamu main-main tak serius, bukan kamu sorang saja yang cikgu ajar, ramai lagi….cikgu ada masa 30 minit saja….huhuhuhuhuhh……

YA ALLAH YA TUHANKU, SESUNGGUHNYA ENGKAULAH PENGENGGAM JIWA2 KAMI, YA ALLAH… JADIKANLAH KAMI ORANG YANG BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT….. BERILAH KEKUATAN KEPADA KAMI…..KAMI NAK JADI “the great husband, father & theacher onizuka azril” AMIN…….. TAHLIL!!!!!!! LA ILA HAILLAH…. MUHAMAD RASULULLAH…..

Kepada sesiapa yang baca tulisan gua ni… SEMOGA MENJADI YANG TERBAIK……huahhhhhhhh……gempurrrrrrrrrrr wiraaaaaaaaa…….. J

 

 

 

Posted in: Catatan Umum, Umum

2 Responses

  1. salam…jampi apa yang ustaz baca tu…..
    untuk jadi guru dedikasi ka?
    dah tau kan pasal my school….hehehehh simpan je la….

    1. Salam…hehe…jampi reka sendiri-sendiri je…tapi mujarab.
      Biasalah tu…selagi kita di dunia ni,pasti ada cobaaannnn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *