Blog

OCOC

Jun 1, 2018 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Sebelum bulan Ramadhan pada tahun 2018 bersamaan 1439 Hijrah, kami ada mengikuti kursus online iaitu kursus OCOC atau yang panjangnya Otak Cantik Otak Cerdik. Banyak juga ilmu yang aku perolehi dari kursus ini. Semua berkaitan dengan otak. Sebab tanpa otak manusia ini tiada apa-apanya, kosong. Kalau ada otak tetapi tiada […more]

Teringat tentang ebook Yakjuj Makjuj

May 25, 2018 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan salam hormat. Alhamdulillah bersyukur kita ke hadrat Allah SWT kerana kita masih lagi diberi kesempatan untuk menghirup udara segar ciptaan Allah SWT. Semoga dengan kesempatan yang Allah SWT berikan ini dapatlah kita sentiasa menambah amal ganjaran pahala. Selawat dan salam ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW dan kepada ahli keluarga Baginda, […more]

Strategi Dajjal…serangan pemikiran terhadap orang Islam.

May 17, 2018 | | Say something

Assalamualaikum warohmatullahi wabarokatuh. Alhamdulillah selepas Maghrib tadi maka masuklah tarikh 1 Ramadhan 1439 Hijrah bersamaan 16 Mei 2018. Solat Maghrib, Isyak dan Solat Sunat Terawih  di masjid. Balik dari masjid, aku sambung membaca buku yang dipinjam dari pusat sumber tempat sekolah aku mengajar. Ada 2 buku tentang dajjal yang aku pinjam. Buku pertama yang sedang […more]

Pasca PRU 14

May 13, 2018 | | Say something

Alhamdulillah, bersyukur kita kepada Allah SWT serta selawat dan salam kepada Nabi Muhammad SAW, ahli keluarganya , para sahabat Baginda serta seluruh Muslimin dan Muslimat. Pada 9 Mei 2018 yang lepas kita semua rakyat Malaysia telah melaksanakan pilihanraya umum kali ke 14. Yang mana kita menyaksikan merubahnya tampuk pemerintahan kepada Pakatan Harapan yang diketuai oleh […more]

Mudahkan kita beli dan borong dari China melalui telefon pintar.

Dec 24, 2017 | | Say something

Assalamualaikum wbt dan salam sejahtera. Alhamdulillah kali datang pula idea nak menulis. Kali ini aku nak cerita tentang satu ebook yang baru sahaja aku beli secara online. Mula-mula nampak juga ebook ini asyik keluar masa melayari facebook. Dan buat tak tahu sahaja, tapi maklumlah sifat keingintahuan tu tinggu jadi akhirnya aku memutuskan untuk belilah ebook […more]

Laman sesawang yang sarat dengan ilmu hartanah,kewangan dan perniagaan.

Dec 11, 2017 | | Say something

Assalamualaikum WBT dan Salam sejahtera. Alhamdulillah bersyukur kita kepada Allah SWT kerana dengan rahmatNya kita masih mampu melaksanakan segala perintah dan menghindari laranganNya. Kita masih waras, masih bernafas, masih mampu berfikir mana satu yang baik dan mana satu yang tidak baik. Rasanya sudah lama betul saya tidak menulis dalam blog saya ini, sekarang ini apabila […more]

Pelaburan emas….apa tu?

Aug 14, 2017 | | Say something

Assalamualaikum dan Salam hormat… Apa khabar anda semua? Harap anda semua sihat le  hendaknya. Sihat mental dan sihat fizikal dan sihat duitnya. Tahun 2010 adalah tahun yang mula-mula sekali aku dengar tentang emas. Masa itu secara tak langsung aku terjumpa website Tuan Khairul Nahar ni. Bila dah tengok websitenya maka aku pun belilah ebook tentang […more]

Perkara asas belajar bisnes ebay II : Part 17

Jul 8, 2017 | | Say something

Belajar bisnes ebay secara santai tapi menyengat   Merujuk post saya sebelum ini di Part 15 : Perkara asas belajar bisnes ebay, setelah anda mempunyai akaun ebay  dan paypal, anda perlu menguasai 4 ilmu iaitu: Kaedah membuat Kajian Produk Mencari Sumber Supplier yg murah Membuat Iklan di ebay Proses Order saya terangkan serba ringkas untuk anda dapat mudah […more]

Cara Nak Berniaga di Ebay Secara Dropship hanya dari Aliexpress: Part 16

Jul 7, 2017 | | Say something

Dropship dari Aliexpress adalah teknik yang dah ramai ebay seller yang baru atau lama gunakan untuk buat jualan di ebay Artikel kali ini saya nak kongsikan kepada anda cara mudah berniaga di ebay secara dropship dengan menggunakan aliexpress sebagai sumber supplier Walaupun ianya dikatakan mudah, tetapi masih ramai lagi tak nampak peluang ini, so saya terpanggil […more]

Teknologi penapis air

May 31, 2017 | | Say something

Kesempatan ke Korea Selatan atas undangan sebuah syarikat mengeluarkan penapis air terkenal di sana memberi banyak kelebihan terutama bagaimana penapis air Cuckoo berfungsi.  Ini kerana rakyat Korea Selatan yang amat mementingkan kesihatan dan alam sekitar, sentiasa mencari yang terbaik bukan saja untuk kesihatan tetapi mesra alam serta sinonim dengan teknologi hijau. Penapis air Cuckoo sangat […more]